Holiday Bible School 2023

Tijdens de Nederlandse wintermaanden is het hoogzomer in Kenia en ook daar kennen ze de grote zomervakantie. Van 6 november tot eind december is de school in principe dicht. Wij kennen dit als iets leuks, iets om naar uit te kijken, maar er is één groot verschil. Voor de meeste kinderen van Emy-land betekent het iets heel anders: Namelijk niet op vakantie, géén voedsel om te leren, géén voedsel om te leven en géén voedsel uit de Bijbel. Om deze reden is de "Holiday Bible School" in het leven geroepen, zodat de kinderen geen honger hebben en hun tijd zinnig kunnen invullen. Dit project wordt van 6 tot 30 november begeleid door het vaste team van teachers en Nederlandse vrijwilligers voor kinderen die daar behoefte aan hebben. (en dat zijn er heel veel!)

Tijdens deze Summer School worden er spelenderwijs lessen gegeven, worden er spelletjes gespeeld, worden er maaltijden bereid en uiteraard het woord van God gedeeld. 

Ante, Anton, Rhodé en Dan zullen hun opgespaarde vakantiedagen niet voor zichzelf benutten, maar zij zullen zich liefdevol inzetten voor de kinderen van Emy-land en de Holiday Bible School. Wauw, wat bijzonder!
Volg via deze blog hun avonturen.


U kunt hen steunen, want ook dit project is alleen maar mogelijk door sponsors en donateurs. Door te klikken op de groene doneerbutton boven aan de pagina, kunt u gemakkelijk uw gift overmaken. Bij voorbaat zijn wij u zeer dankbaar!


Zij stellen zich hieronder graag aan u voor.

"Anderen helpen en culturen ontdekken, dat drijft mij."

Ik ben Anton Claessen, 26 jaar en actief in de groenten en fruitsector als operationeel bedrijfsanalist in België. Hierbij ben ik medeverantwoordelijk voor een efficiënte organisatie en vooruitgang in het bedrijf. Deze kenmerken motiveren me ook op persoonlijk vlak. Zo ben ik in mijn vrije tijd een echte sportliefhebber en -begeleider op jeugdkampen waarbij ik mezelf maar ook anderen tracht te ontwikkelen. Uitdaging en plezier delen in teamverband én overbrengen naar kinderen geven me enorme voldoening!

Toen mijn vriendin Ante haar droom vertelde om vrijwilligerswerk te doen in Afrika, gingen we samen op zoek naar een mooi project om haar droom in vervulling te laten gaan. Na zoekwerk op het internet leerden we Emy-land kennen. Naarmate ik het project Emy-land en oprichtster Emely leerde kennen, begon het ook bij mij te kriebelen. Waarom zou ik niet meegaan? Zelf ben ik altijd enorm geïnteresseerd geweest om verschillende culturen te ontdekken en probeer ik anderen te helpen. Geen betere manier om je volledig in te leven en in te zetten voor de lokale bevolking, toch? Het enthousiasme en de passie van Ante en dit project overtuigde me volledig om het project mee te ondersteunen tijdens het Summer Holiday Bible Project in november 2023.

Nu het project dichter en dichterbij komt, zijn Ante en ik enorm nieuwsgierig naar de opstelling van het schema en de activiteiten die we mogen begeleiden. En als ik dan even voor mezelf spreek: waar ik nog meer nieuwsgierig naar ben is welke invloed de ervaringen op mezelf zullen hebben. Naast het steunen van dit project, ben ik er dan ook van overtuigd dat deze uitdaging me veel wijsheid en kennis over het leven zal bijbrengen!

Check zeker ook Ante haar verhaal hieronder!

See you soon!


"Niets liever dan de mensen om me heen gelukkig te maken"

Dit zijn de mooie woorden van Ante. 
Zij bereidt zich voor om Emy-land te bezoeken en al haar ervaring en positieve energie in te zetten voor de school en de kinderen, 
Lees hieronder haar motivatie. Dank je wel, Ante, wat een mooi mens ben je!

Mijn naam is Ante Van Gorp, 24 jaar en medisch laborant in een ziekenhuis. Sinds kleins af aan word ik enorm gelukkig om anderen te helpen en me in te zetten voor de ontwikkeling van kinderen. Als leidster van de jeugdbeweging Chiro en vrijwilliger in mijn eigen stad heb ik al enige ervaring in de ontwikkelingszorg. Bij het vrijwilligerswerk help ik kinderen met hun huiswerk, taalondersteuning, integratie… 

Iets doen voor een ander doet toch altijd goed? Het werkt motiverend en verruimt mijn kennis. Deze ervaringen wil ik graag uitbreiden met een buitenlands avontuur.
Ik droomde namelijk al een tijdje over een project in een ontwikkelingsland en ontdekte Emy-land. Mijn kandidatuur werd door Emely erg enthousiast onthaald en zo besloot ik met volle overtuiging om 4 weken, in november 2023, naar Kenia te gaan om me met veel overtuiging in te zetten voor al deze kinderen in een andere cultuur.
Ik kan niet wachten om unieke herinneringen te maken!

See you soon!

Lieve groet, Ante

"Heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn"

Wij zijn Dan en Rhodé Moerdijk, een jong echtpaar dat in het prachtige Zeeuwse woont. Sinds vorige zomer zijn we in het huwelijksbootje gestapt en inmiddels helemaal gesetteld.

Dan, 28 jaar, heeft een technische achtergrond en is momenteel werkzaam in de scheepsbouw. Hij heeft altijd al een passie gehad voor de scheepvaart, zijn werk laat hem zijn passie volgen en vaardigheden benutten. Rhodé, 25 jaar oud, werkt als HR-adviseur in de commerciële sector. Op zowel professioneel als persoonlijk vlak helpt en ondersteunt ze graag mensen.

Dit jaar waren we van plan om een verre reis buiten Europa te maken, in de hoop meer van de wereld te ontdekken en nieuwe culturen te ervaren. Echter, het idee om buiten onze comfortzone te treden en vrijwilligerswerk te gaan doen kwam op onze weg.

Via, via kwamen wij al snel in contact met Emely, een enthousiast persoon die verbonden is met de bijzondere stichting Emy-land. Het werk dat deze stichting verricht, sprak ons meteen aan. Na een fijn gesprek met Emely, werd ons enthousiasme versterkt en wisten we dat we deze kans niet konden laten liggen.

Zodoende hebben we besloten om d.v. november 2023 voor drie weken naar Kenia te reizen om deel te nemen aan het Summer Holiday Bible project om daar te gaan helpen. Dit betekent een bijzondere leerzame reis, waarbij we ons richten op het helpen van anderen en het bijdragen aan de gemeenschap daar.

Vanuit ons Christelijke geloof beschouwen we het als een Bijbelse opdracht om onze broeders en zusters lief te hebben en barmhartigheid te tonen. Een Bijbeltekst dat ons hierbij inspireert is 1 Petrus 3:8. We geloven dat deze reis naar Kenia ons zal leren hoe we deze boodschap op een praktische manier in ons leven kunnen vervullen.

Hoewel we uitkijken naar het ontdekken van Kenia en het maken van herinneringen, weten we dat dit avontuur ons ook zal confronteren met de realiteit van mensen die in andere omstandigheden leven dan wij gewend zijn. We hopen dat deze ervaring onze blik op het leven zal verruimen, terwijl we ons inzetten voor een doel dat groter is dan onszelf.

Met een gevoel van enthousiasme kijken we uit naar november. We zijn vastbesloten om ons in te zetten en hopen dat onze reis naar Kenia een verschil zal maken, hoe klein dan ook, in de levens van degenen die we zullen ontmoeten en helpen.

Met vriendelijke groet,


Dan & Rhodé