augustus 2022

Nieuwsbrief Emy-land Diani Christian School

Beste lezers,

Na deze keer een wat langere periode van afwezigheid is hij daar weer, de nieuwe Emy-land nieuwsbrief. De zomervakantie loopt voor veel van ons bijna op z'n eind, terwijl in Kenia de school grotendeels heeft doorgedraaid. Onverwacht moest de school afgelopen week dicht voor de nieuwe verkiezingen, verderop in de nieuwsbrief lees je daar meer over. Verder maakt u in deze nieuwsbrief kennis met één van onze vrijwilligers, Loes.

We zijn blij dat we dit jaar eindelijk weer enthousiaste vrijwilligers kunnen ontmoeten in Kenia. Afgelopen voorjaar is Annelie 2 maanden in Kenia geweest, benieuwd naar haar verhaal? Kijk dan eens op de website. Dit jaar volgen nog zeker 3 anderen haar op. Lijkt je dit ook wat? Neem dan contact op met Emely (info@emyland.nl).

We zijn blij om te melden dat ook onze website een update heeft gehad. Er staan nieuwe foto's op, de informatie is bijgewerkt en er zijn veel nieuwtjes toegevoegd. Nieuwsgierig? Ga dan snel naar www.emyland.nl.

Tenslotte hebben we aan u als lezer een vraag. Zo'n vier keer per jaar proberen we door middel van deze nieuwsbrief de laatste ontwikkelingen op Emy-land met je te delen. Mis je informatie? Heb je ideeën, tips of een leuke nieuwe rubriek? Laat ons het weten, zodat we kunnen zorgen voor een zo goed mogelijke informatie voorziening naar jullie als sponsor.

Hartelijke groet namens het bestuur,

Lisa

Kennismaking met Loes
Kunt u zich het stukje in de vorige nieuwsbrief nog herinneren over de mooie schorten die de kinderen op Emy-land aan hadden? Onze vrijwilligster Loes Moerland had deze meegenomen tijdens haar reis naar Kenia. Naast dat Loes met veel liefde, als het kan, jaarlijks naar Emy-land gaat doet ze ook hier in Nederland ontzettend veel voor onze kinderen. Maak hier kennis met haar:

Goedendag,
Ik ben Loes Moerland en getrouwd met Leendert! Samen hebben we 5 dochter, 4 schoonzonen en 10 kleinkinderen! Wat een rijkdom he?
Toen ik de 1ste keer naar de Emy-landschool ging zei iemand tegen mij: " Of je komt terug en je zegt: "Oke dit was een leuke ervaring maar ik hoef niet nog eens daar heen....." of je komt terug en bent verliefd op de school, de kinderen, de teachers, enz en het laat je niet meer los!" Dat laatste is gebeurd en inmiddels mocht ik 6x daar naar toe gaan! Wat een feest om daar te zijn!
Ook Leen werd enthousiast, al krijg ik hem het vliegtuig niet in! "Ik zorg wel dat je geld mee kunt nemen": zegt hij altijd! We mogen weer op koningsdag verkopen in Egmond (de kraam wordt gesponsord), verkoop via marktplaats, een aktie op fb, we krijgen heel veel spulletjes om te verkopen, we kregen de opbrengst van een collecte van een zangavond, alles wordt ingezet om maar zoveel mogelijk geld mee te kunnen nemen voor kadootjes, pannenkoeken, fruit iets extra's bij het eten ! Heel leuk zijn ook de zelfgemaakte kadootjes! Afgelopen december zat mijn koffer vol met 50 poncho's, allemaal gehaakt door mijn lieve moeder van bijna 92 jaar! Ikzelf had etuitjes gehaakt met loombandjes erin, het is echt heerlijk om op deze manier bezig te kunnen zijn voor de kinderen v d Emy-landschool! Het is feest als je een gezin kunt verblijden met eten, of gewoon een bezoekje!
En de mensen die aan de deur komen omdat ze iets gekocht hebben krijgen steevast een prachtige folder in hun handen met een mooi verhaal over de kinderen vd Emylandschool!
Dankbaar dat ik, samen met Leen, een steentje bij kan dragen, dat ik uit mag delen van dat wat wij mogen ontvangen! En nog mooier....uit mag delen van Zijn Liefde.....

 

Mooie ontwikkeling
Dit schooljaar is voor het eerst Grade 8 gestart. Dat betekent dat we nu een volledige basisschool zijn, waarin alle groepen vertegenwoordigd zijn. We zijn blij en dankbaar dat we dit, mede dankzij jullie als sponsors, hebben kunnen realiseren. Op deze manier zijn we nog beter in staat om de leerlingen klaar te stomen voor hun taak in de maatschappij, of als hun situatie dat toelaat voor de stap naar de middelbare school.


Verkiezingen
9 augustus was het weer zover. Er vinden weer verkiezingen in Kenia plaats. In 2007/2008 vond er naar aanleiding van de verkiezingen veel geweld plaats tussen de verschillende stammen. Sindsdien is verkiezingstijd in Kenia altijd erg spannend. Omdat men bang is dat het misschien weer misgaat sluiten veel mensen hun winkel in deze tijd en mensen van upcountry reizen terug naar hun geboortestreek om de verkiezingstijd uit te zitten omringd door hun stamgenoten. Sommigen stemmen ook liever in hun geboortestreek om zo lokaal leiderschap te kunnen kiezen dat hun geboortestreek verder ontwikkeld.
Vorige week maandag kondigde de minister van onderwijs totaal onverwachts aan dat vanaf dinsdag alle scholen gesloten moesten worden in plaats van vanaf vrijdag wat eerder gecommuniceerd was. Veel scholen werden deze week als stembureau gebruikt en ze zullen deze tijd nodig hebben voor de voorbereidingen om alles goed en veilig te laten verlopen.
Vanaf 11 augustus kunnen de scholen weer opengaan. Op het moment van schrijven is 63% van de stemmen geteld.
Hierbij ook een nieuwsartikel over de verkiezingen: https://nos.nl/artikel/2439837-kenia-kiest-wordt-het-baba-odinga-of-hosselaar-ruto


Vitamines zijn altijd welkom! Het helpt onze kinderen gezond te blijven. Wil je bijdragen aan ons dagelijkse portie fruit? Doneren kan via de website.


Ook zin in heerlijke, verse stroopwafels? Een groot deel van de opbrengst gaat naar Emy-land. Ze kunnen besteld worden via info@emyland.nl.


Een kaartje doet het altijd goed! Ben je op zoek naar een persoonlijk en origineel kaartje? Vraag dan de volledige collectie op bij Emely, info@emyland.nl