december 2023

Draagt u een steentje bij aan de nieuwe laboratoria?

9 jaar geleden werden de eerste lokalen gebouwd van Emy-land Diani Christian School in Kenia. Inmiddels zijn we 10 jaar en 11 lokalen verder en komen 418 kinderen dagelijks naar school en hebben zo een kans op een betere toekomst.

In 2017 introduceerde de Keniaanse regering het Competentie gericht onderwijs. Sinds vorig schooljaar gaan de leerlingen na de 6de klas naar Junior Secondary School. Het ministerie van Onderwijs bevestigde eind vorig jaar (2022) dat de Junior Secondary School moest worden ondergebracht in bestaande basisscholen. Dit betekende voor Emy-land een hoop verplichte aanpassingen in de infrastructuur. Eén van deze verplichte aanpassingen is dat er een laboratorium (bestaande uit 1 ICT-lokaal en een Science-lokaal) moet zijn voor de praktijklessen van de exacte vakken. Daarnaast zal er ook een "medical room" gerealiseerd worden, speciaal voor de kinderen die behandeld worden, even moeten liggen en het medical program tegen Jiggers.

Het is ons nog niet gelukt te voldoen aan deze eis vanuit de regering en daarom roepen we hoopvol uw hulp in. Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe lokalen, maar we hebben nog niet voldoende financiële middelen om het af te bouwen en in te richten.
De totale kosten voor de bouw van de laboratoria en medical room bedragen € 27.500,-
Uw donatie via de groene button boven aan de pagina kan het verschil maken. Ook kunt u een bankje met (uw) naam sponsoren à € 45,- per bankje. Stuur ons gerust een berichtje via info@emyland.nl.

Bij voorbaat zijn wij u heel erg dankbaar!