juni 2022

Amylin en Nadine komen in actie voor Emy-land

Beste lezers,

Wij zijn Amylin Everse en Nadine Bekink, 20 jaar oud en wij hopen DV. oktober 2022 voor 5 weken naar Afrika te gaan. Wij zitten dan in ons 4e jaar op de Driestar in Gouda. In het vierde jaar krijgen wij de mogelijkheid om op internationale stage te gaan. We willen graag wat betekenen voor een ander en leren van de cultuurverschillen, dus hebben wij ervoor gekozen om op internationale stage te gaan. We hopen naar Kenia te gaan, naar de school van stichting Emy-land.

Wij maken hierbij graag van de gelegenheid gebruik om te vertellen over onze plannen en acties.

Waarom hebben wij voor een internationale stage gekozen?

Het leek ons mooi om voor 5 weken naar een land te gaan waar een totaal andere cultuur en een totaal ander onderwijssysteem is. Daarom was de keuze snel gemaakt en wilden we naar Afrika. Ook vinden we het heel goed om te beseffen dat we het hier in Nederland heel goed hebben qua levensvoorzieningen, maar ook op het gebied van onderwijs. Zoals we al eerder vertelden, is Emy-land een christelijke school waar ze het christelijke geloof verspreiden. In onze westerse wereld zijn we erg individualistisch en minder afhankelijk van God omdat we zoveel hebben. In andere landen waar ze het minder breed hebben, ligt de focus ergens anders op, ze hebben elkaar echt nodig en zijn afhankelijker van God. Juist omdat ze zo weinig hebben.

Wij zullen daar gaan lesgeven, maar ook helpen met koken, schoonmaken en al de nodige werkzaamheden die we kunnen doen.


In actie voor Emy-land

Emy-land is een stichting en afhankelijk van sponsoren, donateurs en gulle gevers. Wij willen ons steentje daar heel graag aan bijdragen. Door middel van acties hopen wij geld op te halen. Van het geld dat gedoneerd wordt, kan stichting Emy-land de leerkrachten, het eten, het medische programma, schoolspullen, uniformen enzovoorts betalen. Zo heeft er bijvoorbeeld afgelopen jaar een fondsenwervende actie plaats gevonden, waardoor een heuse schoolbus aangeschaft kon worden waarmee de kinderen opgehaald worden. Kortom, het sponsorgeld wordt heel goed gebruikt om de school in werking te houden en de kinderen te verzorgen.

Zaterdag 4 juni hebben wij onze eerste actie gehouden. Familie van ons zit in het bestuur van een koor en zij hadden een concert gepland. Om dit optreden een diepere betekenis te geven, wilden ze er graag een goed doel aan koppelen. Nadat ze van onze enthousiaste betrokkenheid hadden gehoord, stelden ze voor om voor Emy-land te kiezen. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee! Ondertussen heeft het concert plaats gevonden en kijken we terug op een mooie, bijzondere avond. We kregen de mogelijkheid om wat te vertellen over Emy-land, de invulling van onze stage en de reden waarom we dit gaan doen. Die avond is er een collecte gehouden en hebben we met een verkooptafel gestaan. Er is een mooi bedrag opgehaald van ongeveer € 1.000,-. Geweldig!

Hier houdt het nog niet op voor ons, we blijven snoep verkopen en we zijn druk op zoek naar sponsors. We vinden het mooi om op deze manier actief iets bij te kunnen dragen voor onze naasten in Kenia!

Wij houden u op de hoogte van verdere acties en onze stage.


Tot dan,

Met vriendelijke groet,

Amylin en Nadine