februari 2023

Volg Marjorie, Emmely en Jan; zij gaan aan de slag op Emy-land

Lieve mensen, lees hier de enthousiaste verhalen van deze 3 vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken op Emy-land. 

16 februari 2023

We zijn vandaag voor het eerst op Emy-land wezen kijken voor een voorstel rondje. We hebben in alle lokalen mogen kijken en kennis gemaakt met de leraren en kinderen. Vervolgens zijn we met de schoolbus naar de lokale hardware in Ukunda gegaan om daar vervolgens verf en andere benodigdheden te kopen voor onze projecten op Emy-land. Het was een leuke leerzame dag met veel nieuwe indrukken. Jullie horen snel weer van ons 🙋‍♀️

21 februari 2023

Hallo iedereen 🙋‍♀️

Donderdag zijn we voor het eerst op Emy-land wezen kijken voor een voorstel rondje. We kregen een hartelijk welkom en werden toe gezongen door de kinderen. Die dag hebben we besteed om kennis te maken met de leraren en tijd gehad om de school te mogen ontdekken. Vrijdag begon onze eerste werkdag op Emy-Land, we zijn eerst wezen inventariseren hoeveel verf en benodigdheden we nodig hebben om alle lokalen weer als nieuw te maken, vervolgens zijn we samen met Marriete naar de lokale hardware gegaan om de spullen in de kopen 🎨 en zo hebben we op die dag de eerste 2 lokalen kunnen schilderen. Maandag een nieuwe dag op Emy-land. We begonnen in de ochtend met keukendienst waar we de porridge mochten inschenken wat een tussen maaltijd is voor de kinderen, ook hebben we de groenten mogen snijden voor de lunch, vervolgens de rijst klaar mogen maken samen met de erwten. Etenstijd! Alle klassen komen 1 voor 1 de eethal binnen stromen om vervolgens een bordje met eten te komen halen bij ons. Nadat de hele school lekker heeft gegeten was het tijd om de eethal schoon te maken, bordjes afwassen en tafels schoonmaken en alles netjes weer aanvegen, in de tussen heeft Emmely een spelletje gedaan met Saïd wat een kindje is met down syndroom en die het dus erg leuk vind om aandacht 1 op 1 te krijgen. We hebben een vrolijk afscheid genomen van de kinderen en we staan klaar voor de komende dagen 💪

27 februari 2023

Hallo allemaal 🙋‍♀️

Week 2 is alweer voorbij gevlogen... Maandag waren we weer te vinden op Emy-land, waar we vervolgens begonnen met de keukendienst, groenten snijden, porridge inschenken en de voorbereidingen voor de lunch. Tussendoor kwamen de kinderen hun bekertje met porridge ophalen wat ze vervolgens lekker op gedronken hebben. Vlak voor de lunch hadden we even wat tijd vrij, omdat alles al helemaal klaar stond. We hebben toen in de playground allerlei spelletjes gedaan met de kleintjes die natuurlijk helemaal enthousiast waren. Na de lunch hebben Jan & Marjorie de eethal weer netjes schoon gemaakt en heeft Emmely in de tussentijd een spelletje gedaan met Saïd. Woensdag was het groot feest op school, want we mochten voor alle kinderen pannenkoeken bakken. Wat was dat een grote klus: 400 pannenkoeken! Dit hebben we ook zeker met alle plezier gedaan en het resultaat mocht er zijn, want de kinderen hebben er heerlijk van gesmuld! Vrijdag was het weer verf-dag; die dag was de eethal aan de beurt. We hebben de onderste helft groen geschilderd en dat helemaal rond om, we kunnen zelf wel zeggen dat het verschil aardig te zien is en de eethal is leuk opgeknapt!

Op naar een nieuwe week 😊

13 maart 2023

Week 4

Maandag was het tijd voor het jiggerprogramma, dat houdt in dat we de hoofdjes van de kinderen moesten wassen en insmeren met speciale shampoo om ringwormen te voorkomen/bestrijden, 5 minuten in laten trekken om vervolgens de hoofdjes weer schoon te spoelen. Toen was er tijd voor Saidi, gezellig allerlei spelletjes gedaan en veel gelachen samen.
Woensdag was het een drukke dag, in de ochtend mochten we in drie klassen een Nederlandse les verzorgen. Dat was een hele uitdaging ;) We hebben de kinderen geprobeerd allerlei Nederlandse woordjes/zinnen aan te leren en het leuke was dat sommige kinderen bij de lunch aan ons kwamen vragen hoe het met ons ging en ons een fijne maaltijd wensten in het Nederlands, dus het resultaat mocht er zijn. In de middag stond er sport op het programma: we zijn met Grade 1, 2 en 3 naar het veld gegaan om daar vervolgens allerlei sport spelletjes te doen met de kids en wat hebben we genoten met z’n allen! 😊🤩🙋‍♀️🙋‍♂️

20 maart 2023

Week 5 

Maandag zijn we begonnen in de keuken en hebben we porridge als ontbijt ingeschonken. In de pauze hebben we met de kindjes buiten gespeeld; een beetje voetballen, touwtje springen en tikkertje gedaan. Daarna zijn we begonnen met het maken van de lunch en hebben deze weer uitgedeeld. Toen was de playgroup aan het buiten spelen en vroegen zij of we mee wilden doen aan een estafette.  Jaaaa, dat wilden wij heel graag.
Donderdag en vrijdag hebben we op school geschilderd. Het was heel stil op Emy-land, want de kinderen hadden een midterm break. Dit is een korte vakantie van donderdag tot maandag. Zo konden wij lekker opschieten met verven en is er veel gebeurd.
Ook zijn donderdag onze vrienden uit Nederland als verassing aangekomen.

Een fijn weekend, en tot volgende week!

24 maart 2023

Week 6

Maandag ochtend in alle vroegte hebben we 2 geiten geslacht zodat de kok die lekker kon bereiden voor de lunch. In de tussentijd dat de geit lekker stond de pruttelen hebben we samen geknutseld met Saïdi, hij ging trots terug naar de klas met z’n nieuwe kroon. 🤴
Dinsdag waren onze vrienden uit Nederland er voor de laatste dag, dus deze dag kregen we vrij om met hun door te brengen. We hebben eerst bij allerlei lokale winkeltjes allerlei groenten en fruit ingeslagen om die vervolgens bij de armste achterwijkjes uit te delen. Wat was het een mooi zicht om te zien dat die mensen met zo’n klein gebaar zoveel dankbaarheid uitstraalden!
Donderdag zijn we naar Mombasa geweest om het nieuwe schoolbusje op te halen die we zaterdag zijn wezen uitzoeken voor de school. Eenmaal daar aangekomen en heel wat uurtjes daar gewacht, zijn we helaas met lege handen naar huis gegaan, omdat er een probleem was met de bank.
Vrijdag was het uiteraard weer tijd om te verven; deze dag stonden de speeltoestellen op het programma. We hebben de schommels, glijbanen en wip weer van een nieuw vrolijk kleurtje voorzien en uiteraard er een leuke tint aan gegeven. Toen was het tijd voor poging 2 om naar Mombasa te gaan om de bus op te halen. Deze keer hadden we iets meer geluk; nadat de handtekening gezet was, mochten we de bus meenemen naar Ukunda. De bus staat nu te wachten om geverfd te worden en nieuwe bankjes te plaatsen. Kortom: een lange en productieve dag!

Fijn weekend iedereen 🙋‍♀️🙋‍♂️


3 april 2023

Week 7

Ons laatste weekje in Kenia. Maandag zijn we begonnen in de keuken, daar hebben we de tomaten voor de lunch in stukjes gesneden. Daarna hebben we spelletjes gedaan met Grade 4.
We zijn begonnen met "ballonnen-trappertje" met zijn allen en daarna hebben we in groepjes touwtje gesprongen, gekoekhapt, gebowld en flessen voetbal gedaan. En omdat iedereen het warm had, zijn we om af te koelen, geëindigd met een watergevecht. De kinderen hebben genoten van deze les.
We hadden van vrienden uit Nederland cadeautjes mee gekregen om aan hun sponsorkindje te geven. zij vonden dit heel leuk en ook hebben we daar natuurlijk leuke foto’s van gemaakt zodat ze in Nederland kunnen zien hoe leuk hun kindje dit vond.
Dinsdag zijn we naar Job geweest, daar hebben we gezellig met hem gepraat terwijl hij bezig was met het maken van mooie houtwerkjes voor ons.

Woensdag, onze laatste dag op school, hebben we weer 400 pannenkoeken gebakken voor de kinderen en leraren. Hier zijn we een hele ochtend mee bezig geweest, want het was weer een flinke klus. Het is zeker alle moete waard als je de kinderen er zo ontzettend van ziet smullen.  
Na de lunch hebben we voor de laatste keer nog even wat spelletjes gedaan met de kinderen voordat het tijd was om afscheid te nemen. Nadat de kinderen prachtig en hartverwarmend voor ons hebben gezongen, hebben wij nog lolly's uitgedeeld. Toen was het écht tijd om afscheid te nemen. 👋
Donderdag was voor ons nog een drukke dag. We hebben bij Job thee gedronken en hem een foto van ons gegeven voor op zijn nieuwe kamer. Daarna zijn we naar de supermarkt gegaan om gebakjes te halen voor de juffen en meesters op Emyland. Die hebben we daar afgegeven en voor de laatste keer afscheid genomen van leraren die we de dag ervoor niet hadden gezien. Vervolgens onze koffers gepakt om vrijdags naar Zanzibar te vliegen ✈️

Emyland bedankt voor de fantastische tijd die we met alle mensen daar hebben mogen beleven!