oktober 2021

Verslag Kenia reis Emely Geuze

Lieve lezers,

Na bijna 2 jaar was het eindelijk zo ver, we konden terug naar de plek waar we een stukje van ons hart hebben achter gelaten. Wat was het fijn om de kinderen, docenten en onze lieve Keniaanse vrienden weer te zien, te spreken en te helpen. Vol dankbare herinneringen nemen we jullie in dit fotoverslag mee naar Kenia.

Liefs,
Emely Geuze

De eerste maandag werden we door de kinderen van harte welkom geheten. Het voelt iedere keer weer zo bijzonder om herkenning te zien bij de kinderen. We poetsten tanden en keken onze ogen uit naar alles wat veranderd was maar ook naar het broodnodige onderhoud.
Wat was het leuk om kennis te maken met de nieuwe kinderen uit de babyclass, zij zoeken allemaal nog een sponsor. ( € 12,50 per maand).
Na schooltijd kochten we de ingrediënten voor minimaal 300 pannenkoeken. Dat beloofde veel goeds voor de volgende dag.  

Vandaag kwamen Dokter Guy & zijn vrouw Lieve de jiggers en de ringwormen op de hoofdjes van de kids verzorgen, al jaren doen zij dit met toewijding en liefde, ook sponsoren ze alle medische materialen met hun stichting Kenya suport! Ze hebben Ruth & Omondi hun kennis doorgegeven zodat deze al lange tijd de verzorging wekelijks herhalen waardoor ontzettend veel kinderen al vrij zijn van dit probleem.  

Wat een feest, 11 zware meloenen. Onze sterke jongens hielpen graag en daar hoort natuurlijk een mooie foto bij.  

We mochten bij de leukste schooldag van het jaar zijn, schoolreisje! We gingen met alle kids en alle stafmembers naar Bora Bora, een wildlife park niet zo ver van school. De meeste kinderen hebben deze prachtige dieren uit hun eigen land nog nooit in het echt gezien. De mooie herinneringen van deze dag kunnen ze nu voor altijd in hun hart bewaren!

Nog zomaar wat plaatjes van een dag op Emy-land.

Onze topper Omondi met John een vrijwilliger uit Kenya die kwam helpen!

Time to go home!
Na een paar fantastisch mooie weken kwam de tijd om weer naar huis te gaan. Met een hart vol nieuwe herinneringen kwamen we weer in Nederland aan en is inmiddels het aftellen naar onze volgende reis alweer begonnen.