januari 2021

Een nieuw schooljaar bij Emy-land

We hebben wel tienduizend redenen tot dankbaarheid. Het jaar 2021 mochten we eindelijk starten met het opnieuw openen van de school. Sindsdien mogen alle kinderen weer iedere dag naar school. Naast het onderwijs kunnen we ze ook dagelijks voorzien van het broodnodige voedsel. De leerlingen en de docenten zijn enorm dankbaar en hebben het mondkapje inmiddels geïntegreerd in hun schooluniform. 

Helaas loopt iedereen wel een jaar achter en is nog niemand bevorderd naar het volgende leerjaar. Maar wat nog erger is: de thuissituatie en armoede van de kinderen is vaak nog slechter dan vóór de crisis. Dit maakt het voedselprogramma op Emy-land des te belangrijker.

Uw hulp is nodig, nu meer dan ooit 

In Nederland worden we gewezen op het licht aan het einde van de tunnel. In Kenia zijn er echter nog veel donkerder tunnels van armoede en ongelijkheid waaraan voorlopig geen einde aan komt. Uw hulp is daarom nog steeds noodzakelijk voor het organiseren van het onderwijs en het verstrekken van voedsel aan arme gezinnen. 

Emy-land wil met uw steun voor arme gezinnen hulp bieden in deze donkere tijd maar ook wijzen op het Licht dat gekomen is in deze wereld, zeker ook voor Kenia.

Trots op onze kinderen

De kinderen zijn nog maar net naar school en nu alweer hard aan het studeren. De oudere leerlingen mochten namelijk al snel aan de slag met hun examens en toetsen. We zijn trots op hun inzet na zo'n lange tijd niet op school te hebben gezeten. 

Tijd om te spelen!

Een kinderhand is snel gevuld. Naar school gaan betekent naast leren en eten ook dat je weer met je vriendjes en vriendinnetjes kan spelen. Veel speelgoed is daar niet voor nodig. Een voetbal, springtouw of zelfs zand en steentjes zorgen ervoor dat de Emy-land kinderen uren genieten.